Skip to content

برنامه ریزی فناوری: ضرورت برنامه ریزی برای افزایش رتبه ایران در فناوری

معاون پژوهش و فناوری وزارت علوم، تحقیقات و فناوری، با بیان اینکه ۳۹ پروژه کلان ملی از سوی وزارت علوم تعریف و به دانشگاه ها واگذار شده است، گفت: ایران برخلاف میزان تولید علم، به لحاظ شاخصهای فناوری در رتبه های پایینی قرار دارد که با اجرای این پروژه ها می توانیم جز ۱۰ کشور اول دنیا قرار گیریم.
دکتر محمد مهدی نژاد در مراسم افتتاح کنفرانس مهندسی برق، اجرای پژوهشهای هدفمند و تولید علم نافع را از وظایف پژوهشگاه ها و دانشگاه ها دانست و افزود: برای تولید علم لازم است تا پروژه های تحقیقاتی دانشجویان دوره های کارشناسی ارشد و دکتری به این سمت هدایت شود.
معاون پژوهش و فناوری وزارت علوم، تحقیقات و فناوری با اشاره به نقش این وزارتخانه در تولید علم نافع، اظهار داشت: در این راستا وزارت علوم اقدام به تعریف پروژه های تحقیقاتی در سطح ملی کرد و دانشگاه ها با همکاری گسترده محققان و مراکز پژوهشی این پروژه ها را عملیاتی می کنند.

وی به وظایف قانونی وزارت علوم در تعریف پروژه های کلان ملی اشاره کرد و یادآور شد: در این راستا شورای عالی علوم، تحقیقات و فناوری وزارت علوم تاکنون ۳۹ پروژه کلان ملی در حوزه های پزشکی، کشاورزی، دامپزشکی، علوم پایه و فنی و مهندسی را تصویب و به دانشگاه ها واگذار کرده است.

دکتر مهدی نژاد ادامه داد: به منظور عملیاتی شدن این پروژه ها منابع مالی از سوی رئیس جمهور اعطا شد که تاکنون ۶۰ میلیارد تومان آن برای این منظور پرداخت شده است.

دبیر شورای عالی علوم، تحقیقات و فناوری (عتف) مدت زمان اجرایی شدن این پروژه ها را ۳ تا ۵ سال دانست و یادآور شد: اجرای این پروژه ها در دانشگاه ها افزایش سهم صادرات محصولات با فناوریهای پیشرفته و افزایش ارزش افزوده، اصلاح مدیریت فناوری، تبدیل دانشگاه ها و مراکز تحقیقاتی به مراکز کارآفرینی و شناخت صحیح اولویتهای کشور را به همراه دارد.

وی با اشاره به رتبه اول ایران در منطقه به لحاظ تولیدات علمی، یادآور شد: از سوی دیگر ایران در شاخصهای فناوری در رتبه های پایینی قرار دارد که با اجرای پروژه های کلان ملی می توان تا پایان برنامه پنجم توسعه، کشور را جز ۱۰ کشور اول دنیا قرار دهد.

خبرهای تصویری

جدیدترین خبرها