Skip to content

تولید ملی: کشور تا پایان سال ۹۱ به جایگاه نخست آسیا در تولید داروهای بیوسیمیلار دست می یابد.

معاون تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت گفت: جمهوری اسلامی ایران تا پایان سال جاری به جایگاه نخست آسیا در تولید داروهای بیوسیمیلار دست می یابد.
دکتر مصطفی قانعی معاون تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت با اعلام این خبر گفت: توسعه فناوری های مرتبط با علوم پزشکی در سالهای اخیر چشم انداز روشنی را در خصوص ارتقاء جایگاه کشور در عرصه صادرات محصولات با فناوری های پیشرفته را در پیش رو قرار داده است و در زمینه توسعه تولید و صادرات فناوری های پیشرفته پزشکی شامل دارو و تجهیزات پزشکی در یک برنامه پنج ساله و با صرف یک پنجم کل هزینه، در نظر است تمام دارو های وارداتی به کشور در داخل تولید شوند.
معاون تحقیقات و فناوری افزود: تولید دارو های وارداتی در داخل کشور ۳۰ تا ۴۰ درصد کاهش قیمت برای هر دارو را در پی خواهد داشت به طوری که با تولید فاکتور هفت آنتی هموفیلی با صرف هزینه تقریبی ۱۵ میلیارد ریال به منظور تولید داخل، ۴۵۰ میلیارد ریال صرفه جویی ارزی در سال حاصل گردیده است و قیمت محصول در بازار به نصف کاهش یافته است.
دکتر قانعی با اشاره به تولید ۲۴ داروی بیوتکنولوژیک به نتیجه رسیده گفت: در صورت ادامه این روند در کشور، جمهوری اسلامی ایران در انتهای سال جاری به جایگاه نخست آسیا در تولید داروهای بیوسیمیلار دست خواهد یافت و با تولید داروهای بیوتکنولوژیک بیش از ۶۲۰ میلیارد ریال در سال صرفه جویی اقتصادی حاصل خواهد شد.
معاون تحقیقات و فناوری وزیر بهداشت گفت: صادرات محصولات با فناوری پیشرفته(HTE) مربوط به محصولاتی است که تولید و توسعه آنها با صرف درصد بالایی از بودجه پژوهشی کشور انجام گرفته است و این محصولات در کشور شامل رایانه، دارو و تجهیزات علمی و پزشکی و انواع ماشینهای الکترونیک می باشند که بر این مبنا کشور با صادرات سالانه ۵۸۰ میلیون دلار در رتبه ۵۳ جهان و کشور ترکیه با صادرات سالانه ۷/۱ میلیارد دلار در جایگاه ۳۷ جهان قرار دارند، که در صورت حفظ روند کنونی، پیش بینی می شود در آینده ای نزدیک فاصله ایران با کشور ترکیه در صادرات محصولات با فناوری های پیشرفته از طریق صادرات دارو و تجهیزات پزشکی جبران شود.
سرپرست انستیتو پاستور ایران اضافه کرد: هماکنون در زمینه تجهیزات پزشکی با فناوری بالا تولید استنت های قلبی، دستگاه لیزر پزشکی، تولید گازهای طبی، دستگاه های رادیولوژی و پروتزهای ارتوپدی به اتمام رسیده است و تولید قطعات دستگاه ام. آر. آی، دستگاه شتاب دهنده خطی جهت درمان سرطان در مراحل پایانی است و در حوزه فرآورده های تشخیصی، ۲۰ کیت تشخیصی انواع بیماری ها در مجتمع تولیدی انستیتو پاستور ایران در حال تولید می باشد.

خبرهای تصویری

جدیدترین خبرها